Rondje Natuurgebieden

Op z'n Drents

  • icon-locationDrenthe
  • icon-distance114 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

De titel laat overkomen alsof het om een korte route gaat. Met 114 km is dit daarentegen één van de grootste routes in Drenthe. Als je daarnaast een echte natuurliefhebber bent dan is deze route perfect voor jou!  

Dit kun je onderweg verwachten 

Je start in Assen. De natuurgebieden staan in deze route centraal. Kort nadat de eerste kilometers op de teller staan kom je bij het eerste natuurgebied uit, het Fochteloërveen. Eenmaal terug in Drenthe fiets je langs het Nationaal Park Drents-Friese Wold en het Nationaal Park Dwingelderveld. Tijdens de laatste kilometers fiets je door het Nationaal Landschap Drentsche Aa.


Je startlocatie 

Deze route start in Assen. Wil je ergens anders van start? Dat kan natuurlijk ook! Je fietsnavigatie werkt alsnog met dit .gpx-bestand en je kan gewoon de route vervolgen. Het kan zijn dat je, als je het originele startpunt passeert, even opnieuw op ‘Start’ moet klikken.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.