Drents-Friese Dagtocht

Knallen op de VAM-berg

  • icon-locationFriesland, Drenthe
  • icon-distance120 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Hoeveel pracht kun je in één route proppen? Onze routebouwers gingen de uitdaging aan en kwamen met deze 5-uurse tocht die deels door Friesland, deels door Drenthe gaat. Tjokvol met fijn wegdek, uitgestrekte heides en geurige bossen. Je zou ‘m bijna twee keer achter elkaar fietsen. Wij zouden ‘t wel weten!

Dit kun je onderweg verwachten 

Zo’n 25 tot 50% van deze route bestaat uit fietspad, soms als smalle strook langs de weg. Blijf dus op de hoede voor verkeer en fiets ‘m niet met meer dan 4 man. Hardrijden is ook niet zo’n goed idee op deze weg. Wat wél een goed idee is? Een extra bidon in je houder klikken, laagjes dragen en lekker genieten van de omgeving. Die krijgt namelijk een dikke 10!


Je startlocatie 

Deze route start op de Meppelerweg aan de rand van Steenwijk. Wil je ergens anders van start? Dat kan natuurlijk ook! Je fietsnavigatie werkt alsnog met dit .gpx-bestand en je kan gewoon de route vervolgen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.