Langs de Biesbosch

De Pracht van Brabant

  • icon-locationNoord-Brabant
  • icon-distance56 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Deels door en deels langs de Biesbosch fietsen is het hoogtepunt van deze route. Maar er is veel meer te ontdekken in dit prachtige stuk van Noord-Brabant. Deze route is gemaakt door Wilbert en met jullie gedeeld. De lokale kennis in deze route zie je terug. Dit is toch genieten met een hoofdletter? Genieten dus.

Dit kun je onderweg verwachten 

De route vertrekt vanaf de Maasdijk in Wijk en Aalburg en we fietsen deze route met de klok mee. We rijden eerst naar het zuiden in de richting van de Bergsche Maas. We volgen de loop van deze rivier langs Drongelen, Dussen en komen aan bij (Tom) Hank(s). Nu bevinden we ons op het terrein van de vele watervogels, vissen en andere dieren: de (Brabantse) Biesbosch. We volgen de loop van het Steurgat noordwaarts tot aan Werkendam. Daar zoeken we naar de Merwede en volgen deze weer in oostelijke richting. We passeren Sleeuwijk en Woudrichem. Vanuit daar is verder via de afgedamde Maas langs Andel en Veen weer terug naar Wijk en Aalburg. Benieuwd of je na vandaag nog meer water wilt zien!

Je startlocatie 

De route start in Wijk en Aalburg. Lokale tip van Wilbert is het Cafe D’n Dijk voor of na de route. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten langs de route zoals Andel, Dussen, Werkendam of Hank. Je kunt er ook voor kiezen om naar de route toe te rijden vanuit Nieuwendijk, Waalwijk, Breda of zelfs Gornichem. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.