Hoe dichterbij Dordt, hoe mooier het wordt!

Het Eiland van Dordrecht

  • icon-locationZuid-Holland
  • icon-distance75 km
  • icon-altitudeHeuvels / glooiend
  • icon-road_conditionFietspaden: > 75% van route
Fiets deze route

Oude Maas. Dordtsche Kil. Nieuwe Merwede. Beneden Merwede. Is dit een rivierenland of niet? Ten zuidoosten van Rotterdam ligt een prachtig gebied. Deels ga je door de Hoeksche Waard en over het Eiland van Dordrecht. Deze route is uitgestippeld door de fietsers bij cs010.cc. Dus dat zit wil goed!

Dit kun je onderweg verwachten

Zeg je naar het zuiden in Rotterdam, dan zou je wel gek zijn als je niet begint (en eindigt) met de Brienenoord Brug. Via Ijsselmonde pakken we de Heinenoordtunnel naar de Hoeksche Waard. We volgen de Oude Maas tot de vertakking van de Dordtsche Kil. In ’s-Gravendeel steken we de rivier over en rijden we langs de westkant van de Biesbosch. Spot jij nog een Kikvorsch of Otter? Bij Sliedrecht komen we weer een soort van op het vastenland en zetten koers naar Rotterdam. Dat betekent nog even langs Hendrik-Ido-Ambacht en Ridderkerk en maken ons op voor de eindsprint op de Brienenoord.

Je startlocatie

De route start vanuit Kralingen in Rotterdam. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten. Het lusje in Rotterdam is wel aan te raden om mee te pakken, al is het alleen even heen en weer over de van Brienenoord! Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.