Hoekse Renners

Dit is het helemaal Hoeksche waard

  • icon-locationZuid-Holland
  • icon-distance80 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: > 75% van route
Fiets deze route

Een ander stukje Zuid-Holland! Vanuit Rotterdam fiets je de Nieuwe Maas en de Waal over, helemaal door naar de Hoeksche Waard. Een route die nét zo meandert als de Oude Maas zelf. Hij is gebouwd door CS010, de Rotterdamse Wielervereniging. Op deze locals kun je wel vertrouwen – zij weten precies uit welke hoek de wind waait ;) 

Dit kun je onderweg verwachten

De eerste tien kilometer ben je zoet om van Rotterdam naar Ridderkerk te komen. Daar begint de ronde pas echt: eerst met de klok mee richting Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht. Via de Heinenoordtunnel fiets je zo onder de Oude Maas door (kijk uit voor tegenliggers) en kom je boven in de polder. Op kilometer 30 (met ons startpunt) doen we een klein rondje Kuipersveer. Een rondje voor ’t idee, de extra kilometers in de benen én het is gewoon een mooi stukkie! Daarna volg je het Boezemvliet en kom je langs de Binnenbedijkte Maas op je laatste 30% op de terugweg naar Nultien. Wat fijn is aan deze route is dat-ie, ondanks de grote hoeveelheid fietspad (ruim 75% van je route) wél geschikt is voor hardrijders. Ook kun je 'm fietsen met heel je peloton, want voor groepen is hij ideaal. Meer dan 75% van je route bestaat uit fietspad, pas dus goed op andere tweewielers!

Punten waar je even op moet letten

Met Fratelli als startpunt kom je op het segment tussen 41 tot 48 kilometer op een smallere weg terecht. Hier doe je er goed aan het tempo lager te houden en goed uit te kijken voor tegenliggers. Rits op tijd!


Je startlocatie

Deze ronde start bij Italiaans restaurant Fratelli (of iets verder bij Metrostation Voorschoterlaan). Begin je liever ergens anders? Helemaal aan jou! Dan hebben we een dikke tip voor je: Man met de Bril Koffie. Daar kun je beginnen met je route of eindigen met een goeie bak pleur. Hebben jij én je fiets een kickstart nodig, ga dan naar COPPI. Deze ontbijtbar/lunchroom/café is ook nog ‘ns fietsenmaker. Handig toch!

Als het goed is werkt jouw fietsnavigatie zo dat je gewoon de route ‘uit’ fietst, ook als je een ander startpunt pakt. Het kan zijn dat je tussentijds je route even opnieuw moet starten als je ons startpunt passeert.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.