Drie provincies is scheepsrecht

Verbonden door het water

  • icon-locationZuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht
  • icon-distance77 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Dat veel provinciegrenzen in dit gebied door het water lopen kan natuurlijk geen toeval zijn. Deze natuurlijke grenzen hebben in vroegere tijden hier automatisch voor gezorgd. Nu zorgen al deze wateren voor een uitdagende, maar vlakke fietstocht in zowel Noord- als Zuid-Holland en Utrecht. De weersomstandigheden spelen een grote rol in hoe jij deze tocht beleeft. Deze route is ons aangeleverd door Pieter, lokale fietser uit Amsterdam.

Dit kun je onderweg verwachten 

De route begint aan de Amstelkade ter hoogte van station Amstel. We volgen de Amstel naar het zuiden. De route gaat tegen de klok in, dus we blijven op de westoever van de Amstel tot aan Uithoorn. Bij Amstelhoek steken we de Amstel over en gaan via de Kromme Mijdrecht verder naar het zuiden op weg naar de Nieuwkoopse Plassen. Zuidhoek en Meije markeren het zuidelijkste stukje van deze route, alvorens de koers naar het noorden wordt verlegd, via het prachtige Woerdense Verlaat. Buurtbewoners zijn hier bezorgd over de overlast van wielrenners en motoren. Mocht het nodig zijn, houd hier rekening mee. Vanaf Uithoorn gaan we weer op weg naar Oudekerk aan de Amstel. Daar zijn we weer bij de Amstel en kunnen we het laatste stuk via de Amstel weer neer Amsterdam.

Je startlocatie

De route start ter hoogte van Station Amstel in Amsterdam aan de Amstelkade (veel Amstel dus). De route komt langs een aantal plaatsen waar je gewoon kunt starten, zoals Nieuwkoop, Uithoorn, of Oudekerk aan de Amstel. Je kunt ook een stukje naar de route toe rijden vanuit Amstelveen, Mijdrecht of Abcoude. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.