Hart van Nederland

Lekker langs de Lek

  • icon-locationUtrecht
  • icon-distance84 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Het mooiste van Zuid-West Utrecht hebben we allemaal in één route gezet. Om een paar dingen te noemen: het Máximapark, Kasteel de Haar, Oudewater en de Lekdijk. Deze route biedt gegarandeerd genoeg afwisseling tussen bezienswaardigheden en een paar goeie windvang-kilometers. Gaan met die banaan!

Dit kun je onderweg verwachten 

Het Moreelsepark is waar je begint. Dit ligt tussen het stationsgebied en de Mariaplaats in, en dat betekent: drukte! Even scherp blijven dus. De eerste kilometers op de route leiden je door Oudenrijn, een klein stukje door het Máximapark, langs Vleuten en door Harmelen. Bebouwde kom, dus verwacht wat medeweggebruikers. De mogelijke drukte hier wordt gecompenseerd met de rust van de polder en de mogelijkheid om goed snelheid te maken langs de rivieren. Het landschap is hier vlak, open en overzichtelijk en je hebt minder dan 25% fietspad op je route. Daarom is-ie zowel geschikt voor groepen als voor hardrijden. Let op, vanaf kilometer 47 kom je bij Schoonhoven, vanaf waar de route weer wat drukker kan worden. De Lek leidt je richting Nieuwegein en Kanaleneiland, waar je weer terugkomt bij het park van je start. Een mooie dikke drie uur in de benen! Biertje?


Je startlocatie 

Deze route start en eindigt bij het Moreelsepark in Utrecht, vlakbij het station. Wil je ergens anders van start? Dat kan natuurlijk ook! Je fietsnavigatie werkt alsnog met dit .gpx-bestand en je kan gewoon de route vervolgen. Het kan zijn dat je, als je het originele startpunt passeert, even opnieuw op ‘Start’ moet klikken.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.