Door het Oude Graafschap Zutphen

Jij op je stalen ros!

  • icon-locationOverijssel
  • icon-distance41 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Er ligt veel geschiedenis in de Achterhoek. Zo rij je bij deze ronde door delen van het Oude Graafschap Zutphen. Er liggen vele watertjes (zoals de Berkel) die vroeger een belangrijke rol hebben gespeeld in de verdeling van gebieden. Nu kun je gelukkig als een vrij vogel overal doorheen fietsen zonder de ridders op paard achter je aan te hebben! 

Dit kun je onderweg verwachten

Je komt door kleine en grote dorpen (Eefde, Zwiep, Barchem, Lochem, Linde om er paar te noemen) op deze ronde. Met net geen 50km is dit een route die voor elke training wel geschikt is. De wegen zijn breed, de mensen zijn vriendelijk. Bij Eefde wordt het café restaurant De Sluis aangeraden door de locals voor een kopje koffie. Wellicht een goed startpunt? 

De wegen zijn gelukkig al een tijdje verbeterd in de Achterhoek. Kastelen zijn er genoeg, zoals Kasteel Vorden en Kasteel Hackfort (beide vlakbij Vorden, wellicht een goede optie om langs te gaan, ligt net buiten de route!). 


Je startlocatie

Deze route start in het mooie Eefde vlakbij de bekende Sluis. Begin je liever ergens anders? Helemaal aan jou! Als het goed is werkt jouw fietsnavigatie zo dat je gewoon de route ‘uit’ fietst. Het kan zijn dat je tussentijds je route even opnieuw moet starten als je ons startpunt passeert.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.