Door de Ooijpolder

Wat is het hier mOoij

  • icon-locationGelderland, Duitsland
  • icon-distance93 km
  • icon-altitudeHeuvels / glooiend
  • icon-road_conditionFietspaden: 50 - 75% van route
Fiets deze route

Deze route is ontwikkeld door De Wielergek, en hij doet zijn naam eer aan! Wat een mooie route. Naast het prachtige landschap dat je onderweg gaat tegenkomen is deze route ook zeer geschikt om jezelf een beetje uit te dagen. Na het warm rijden (lees: afdalen) is het de eerste 50 kilometer geen moment vlak. Na rustig middenstuk is het einde van de koers weer uitdagend met drie klimmetjes. Heb jij nog iets over?

Dit kun je onderweg verwachten 

De route start in Berg en Dal en we rijden tegen de klok in. Het is na de start draaien en keren rondom Berg en Dal om de mooiste klimmen in de omgeving te pakken. Persoonlijk favoriet volgt na Mook, na ongeveer 25 kilometer. Deze klim, via de flank van de Sint-Jansberg ligt een beetje verstopt en doet je denken aan de Ardennen. Hij is venijnig, maar niet zo lang. De beloning – in de vorm van de Mookerheid – is de moeite waard. Na Groesbeek en Breedeweg gaan we de grens over. Via het bos klimmen we naar het hoogste punt van deze route (net over de 100m) vlakbij Kleve. Na deze afdaling is het ongeveer 30 kilometer vlak, we rijden namelijk naar de oevers van de Waal. Bij Zyffich en Leuth gaan we de grens weer over en rijden dan de Ooijpolder in. Met noordwesten wind is het hier afzien, maar ook dan is het meer dan de moeite waard om niet alleen naar je voorwiel te kijken. Het is een prachtig natuurgebied, geliefd bij fotograven. En als je er doorheen fietst, weet je precies waarom. In Nijmegen aangekomen maken we een klein slingertje door de stad en maken we ons op voor de laatste 3 klimmetjes voor we weer bij Berg en Dal aankomen.

Je startlocatie

De route start in de buurt van de Heksendans in Berg en Dal, geschikt om een pannenkoek als belonging te eten na de etappe! De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten langs de route zoals Nijmegen, Groesbeek, Molenhoek of Mook. Je kunt er ook voor kiezen om naar de route toe te rijden vanuit Lent, Cuijk, Milsbeek, Malden of zelfs Beuningen. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.