De Kop van Drenthe

Gassen langs Assen

  • icon-locationGroningen, Drenthe
  • icon-distance116 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Op de kaart is het eerst goed kijken of je in Drenthe of Groningen start. We kunnen je alvast verklappen dat je in het dorpje Peizermade in Drenthe start. Tijdens deze route kan heerlijk alleen of in een groep kilometers maken door de bossen in het Nationaal Landschap Drentsche Aa.

Dit kun je onderweg verwachten

We vertrekken vanuit het dorpje Peizermade, aan de grens van Drenthe en Groningen. De eerste kilometers rijden we richting Peize. Daar houden we de route richting Gieten aan. Enkele kilometers voordat we in Gieten aan zouden komen, rijden we de andere kant op richting het Nationaal Landschap Drentsche Aa. Daar kan je een welverdiende pauze nemen. In je pauze kan je genieten van de prachtige natuur. Na een welverdiende pauze zetten we de route voort richting Hooghalen. Via Smilde, Bovensmilde en Norg rijden we richting het eindpunt in Peizermade.

Je startlocatie

De route start vanuit Peizermade. Uiteraard is het ook vanuit elk ander punt in de buurt van Peizermade op te pakken. De route kun je ook vanuit punten opstarten, zoals Oostwold of Hoogkerk en elke andere plek in de buurt van de route. Sowieso zijn Assen Groningen mooie startlocaties. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.


Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.