Brabantse Grensverlegger

Niet twijfelen over België

  • icon-locationNoord-Brabant
  • icon-distance56 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 50 - 75% van route
Fiets deze route

Je eigen grens opzoeken, daar is racefietsen ideaal voor. De landgrenzen oversteken natuurlijk ook! Deze route brengt je niet alleen door een mooi stuk van midden-Brabant, maakt pakt ook een hoekje van de provincie Antwerpen mee. Da’s overzichtelijk landjehoppen. Iets ingewikkelder is het in Baarle-Hertog, waar grenzen dwars door straten en gebouwen lopen. Volgens onze berekeningen passeer je de grens daar 11 keer! Voel je niks van. Wél van de kilometers in je benen. 

Dit kun je onderweg verwachten 

Hoe aanlokkelijk het ook is om genieten van het uitzicht vanaf de Trappistenbrug; je hebt een goede twee uur te gaan! Die start je met een paar kilometer infietsen langs het Wilhelminakanaal. Vanaf de Kanaaldijk fiets je een stukje door Biest-Houtakker, waar het asfalt tijdelijk plaatsmaakt voor kasseien. Dit geldt ook voor Hilvarenbeek, waar je recht doorheen fietst. Vanuit daar volg je over een bijna kaarsrechte weg je laatste kilometers door Nederlands akker- en bosland. Waar je bij Roovert de grens overgaat kan het wegdek op sommige stukken iets minder glad zijn (lees: kasseien tussendoor). Het grootste deel is echter prima asfalt als je door Poppel rijdt en je weg vervolgt naar Groot-Bedaf. Terug op Nederlands terrein is de weg verdeeld met smalle fietsstroken aan weerszijde; met 4 man is deze route dus wel de max. De meeste stukken op deze route zijn lang en uitgestrekt, overzichtelijk met een ver uitzicht over het agrarische land. Rijd echter niet té hard. Op de helft van de route fiets je door Baarle-Nassau, waar de wegen vooral kasseien hebben. Na een fijne rechte weg heb je dit ook in Alphen, Riel en Goirle. Let ook goed op het verkeer in de stedelijke gebieden! Over de Beeksedijk heb je een heel fietspad voor jezelf en krijg je nog wat apenkreten mee van de dierentuin iets verderop. De Tilburgseweg steek je over via het viaduct en zo kom je op de Klein Westerwijksestraat. Over de Brug Biesthoutakker (pas op, als het heeft geregend kan deze glad zijn) steek je het kanaal over. Een paar kilometer uitfietsen en dan is het tijd voor een traktatie…


Je startlocatie 

Deze route start bij proeflokaal La Trappe. (Vooral leuk voor je finish!) Wil je ergens anders van start? Dat kan natuurlijk ook! Je fietsnavigatie werkt alsnog met dit .gpx-bestand en je kan gewoon de route vervolgen. Het kan zijn dat je, als je het originele startpunt passeert, even opnieuw op ‘Start’ moet klikken.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.