Alle Dammen verzamelen

We zijn geen vreemdsters in de Beemster

  • icon-locationNoord-Holland
  • icon-distance87 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Het waterland boven Amsterdam kent vele mooie wegen. Natuurlijk, de wind wil best wel eens waaien hier. Maar Hollandscher dan dit…wordt het volgens ons niet. De Beemster staat garant voor een mooie route. Langs de dammen aan het Markermeer gaan we weer terug. Deze route is nog beter als hoog zomer is.

Dit kun je onderweg verwachten

We rijden naar het Noorden van Amsterdam. Het pontje over het IJ hebben we als startpont genomen. Pardon, startpunt. Via Landsmeer door Het Twiske. Veel, heel veel water hier. Via Wijderwormer naar Spijkerboor. Daar bekijken we het Noordhollandsch Kanaal van twee kanten. Best mooi he? Daarna is het tijd voor een rondje om de Beemster en om Purmerend heen. Langs Edam en Volendam zetten we koers naar Monnickendam. Uiteraard moeten we Broek in het Waterland hier even noemen. Hoe leuk is dat om daar met mooi weer met je Fietsbroek in het Waterland van te maken? Via Zeeburg komen we weer terug in Amsterdam!

Je startlocatie

De route start in Amsterdam bij het pontje over het IJ. Uiteraard is het ook vanuit elk ander punt in Amsterdam op te pakken. De route kun je ook vanuit andere steden en dorpen opstarten, zoals Purmerend, Edam, Volendam, De Rijp of Landsmeer en elke andere plek in de buurt van de route. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.


Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.