Tour de Terschelling

Geweldig fietsterrein

  • icon-locationFriesland
  • icon-distance56 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 50 - 75% van route
Fiets deze route

Terschelling. Het mooiste waddeneiland van Nederland (aldus de eilandbewoners zelf). In elk geval wél voor iedereen heerlijk racefietsterrein! Deze route laat je zowat alle hoeken van het eiland zien; van natuurgebied en uitkijkpunt tot woeste zeedijk en kustdorp. Honderd kilometer genieten is dit. Dus, lucht in je bandjes, water in die bidon. We gaan op vakantie!

Dit kun je onderweg verwachten 

Een groot deel van deze route bestaat uit fietspad, maar vooral losse fietspaden door licht glooiende gebieden waar geen auto’s komen. Deze route kun je vooral goed doen in je eentje of met zijn tweeën. Na het verlaten van de Hoofdweg kom je algauw op de Stortumerdijk terecht bij natuurreservaat Strieper Kwelder, die je zo’n 8 kilometer over een fietspad langs de ruige Waddenzeekust brengt. Bij het Oosterend kom je met een haarspeldbocht van de dijk af om vervolgens over de Duinweg door het… duingebied te fietsen. Een klein heen-en-weertje naar de top van de duin om even het prachtige uitzicht in je op te nemen. Dan gaat de route verder over het kronkelende, smalle pad langs weides, heides en bossen. Let op, op sommige stukken ligt er wat zand of schelpjes op de weg. De bewoonde wereld is tussendoor even in zicht bij duindorp West aan Zee, maar die laat je snel weer achter je als je door de natuur van het westen fietst. Over de weg ‘Groene Strand’ kom je langs het Vermiste Zeeliedenmonument en over de kasseien-kade van West-Terschelling en de baai van Dellewal. 7 kilometer lang blijft het waddenwater aan je rechterhand woest waaien, voordat je landinwaarts richting Midsland gaat. Is je route afgelopen? Nog niet helemaal! Je laatste 12 kilometer zijn een rondje Midsland-Noord en de Baaiduinen. Langs het Koreabos (aangelegd gedurende de oorlog met Korea, vandaar), De Kooi, het Duinmeertje van Hee, een handvol campings en bungalowparken en een prachtig duingebied. Je eindigt aan de rand van Midsland en vanuit daar kun je makkelijk het centrum in om af te sluiten op een terrasje.


Je startlocatie 

Deze route start op de Midslander Hoofdweg. Wil je ergens anders van start? Dat kan natuurlijk ook! Je fietsnavigatie werkt alsnog met dit .gpx-bestand en je kan gewoon de route vervolgen.  

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.