Tochtje langs de Leidse Rijn

Utrechtse watertjes

  • icon-locationUtrecht
  • icon-distance38 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Ten westen van Utrecht door de wijk Leidsche Rijn reden ooit de metadoren van de Tour de France in de richting van Gouda. En nu rijden wij daar! De westkant van Utrecht is een klassieke Hollandse ansichtkaart. Deze route is ons aangeleverd door Riko.

Dit kun je onderweg verwachten

De route start in de wijk Leidsche Rijn ten westen van Utrecht en brengt ons langs de Leidse Rijn in de richting van Harmelen. We rijden de route tegen de klok in. Net voor Harmelen steken we het kanaal over en volgen een stukje van de Oude Rijn voordat we linksaf slaan richting Woerden. Daar rijden we langs de natuurplas Breeveld en trekken we sprintje het viaduct op. Van Monfoort naar Benschop volgen we de N-weg. In Benschop draaien we weer richting het oosten en zetten we koers terug naar Utrecht, onderweg maken we nog een grote bocht door IJsselstein. In IJsselstein steken we de Hollandsche IJssel nog over. Via De Meern komen we terug in Utrecht. 


Je startlocatie

De route start aan de westkant van Utrecht. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten, zoals plekken die we onderweg aan doen (IJsselstein, Woerden, Harmelen, Benschop) of plaatsen in de buurt zoals Oudewater of Nieuwegein. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen. 


Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.