Gaan langs het Valleikanaal

Stoutenburg Koers

  • icon-locationGelderland, Utrecht
  • icon-distance49 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Centraal in het land kun je alle kanten op. Als je dicht in de buurt van Amersfoort wilt blijven, is dit een ideale route voor jou. Een vlakke route, mooie wegen en voor de liefhebber ook genoeg te zien. Net op de grens tussen Utrecht en Gelderland is het fijn rijden. Deze route is ons aangeleverd door Klaas uit Amersfoort!

Dit kun je onderweg verwachten 

We beginnen deze route ten oosten van Amersfoort op het noordelijkste puntje. We gaan met de klok mee richting het zuiden. Bij Achterveld rijden we de grens met Gelderland over. Merk je het verschil? Nee? Wij ook niet! Via onder meer de mooie Postweg rijden we zuidelijk richting Renswoude. Voor wie wil, kun je even stoppen bij het Kasteel Renswoude. Er ligt hier grind, dus wel even voorzichtig. Bij Emminkhuizen, halverwege, maken we even een lusje om twee keer een klein klimmetje te pakken voordat we weer koers zetten richting Amersfoort. Vanaf Scherpenzeel volgen we de loop van het Valleikanaal. Langs Leusden rijden we Amersfoort binnen. Finish is ter hoogte van het prachtige Stoutenburg.

Je startlocatie

De route start aan de oostkant van Amersfoort. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten langs de route, denk hierbij aan Renswoude, Scherpenzeel, Leusden of Veenendaal. Je kunt ook naar de route toerijden vanuit Lunteren, Woudenberg of zelfs Barneveld. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.