Rondom het Kroondomein

Rondjes fietsen om de Koning

  • icon-locationGelderland
  • icon-distance54 km
  • icon-altitudeHeuvels / glooiend
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Aan de rand van Apeldoorn ligt het Kroondomein Het Loo. Waarom de koninklijke familie hier al jaren met veel plezier midden in de natuur woont, spreekt eigenlijk voor zich. Deze route, aangeleverd door Roy uit Apeldoorn, neemt je mee op een rondje rondom dit Kroondomein. Met de harde smalle banden een beter idee dan er dwars door heen. (Tip met de gravelbike!).

Dit kun je onderweg verwachten 

De route begint aan de noordoostkant van Apeldoorn. Wij hebben een klein lusje toegevoegd aan de oorspronkelijke route van Roy, met het idee dat eerst een stukje vlak kan fietsen. Vanuit Apeldoorn vertrekken we in noordelijke richting langs het Apeldoorns kanaal en fietsen zo’n kleine 10 kilometer vlak alvorens we voor het eerst langs het paleispark komen. Via de Amersfoortseweg klimmen we zo’n 80 meter de hoogte in. Na zo’n 20 kilometer slaan we rechtsaf in de richting van Uddel. Na Uddel zetten we koers naar Elspeet en Vierhouten over glooiend terrein. Vierhouten is het meest noordelijke puntje. We rijden in zuidelijke richting weer terug, trouw langs de rand van het kroondomein. Bij Apeldoorn kun je nog één keer checken of de koning thuis is (dat zie je aan de vlag) alvorens we weer bij ons startpunt zijn aangekomen.

Je startlocatie

De route start in de buurt van de atletiekvereniging in Apeldoorn, daar zou je de auto mooi neer kunnen zetten. Natuurlijk kun je overal langs de route de navigatie opstarten. Denk daarbij aan Uddel, Elspeet of Vierhouten. Je kunt er ook voor kiezen om naar de route toe te rijden vanuit bijvoorbeeld Vaassen, Garderen, Twello of zelfs Beekbergen. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.