Ronde van Harskamp

Hidden gems rondom Radio Kootwijk

  • icon-locationGelderland
  • icon-distance51 km
  • icon-altitudeHeuvels / glooiend
  • icon-road_conditionFietspaden: 50 - 75% van route
Fiets deze route

Lekker klimmen in de bosrijke omgeving rond Radio Kootwijk. Deze route is goed voor de wielrenner die op zoek is naar een beetje uitdaging en de drukte rondom Radio Kootwijk graag wil mijden. Deze route neemt je niet mee naar het bekende “gebouw A” van Radio Kootwijk, maar juist naar de onbekendere plekjes die perfect zijn voor wielrenners en waarmee de drukte wordt omzeild. Deze route is gemaakt door Acelera en met jullie gedeeld.

Dit kan je onderweg verwachten

Deze route neemt je vanuit centrum Kootwijk mee in noordelijke richting langs een stukje provinciale weg waar je snel weer vanaf draait om over een verhard fietspad midden door het bos te fietsen. Dit pad neemt je mee richting een kort klimmetje over een klinkerweg. Deze klim is alle moeite waard is, want wanneer je namelijk boven bent word je beloond met een schitterend uitzicht over de heide. Een goed moment om even uit te rusten van de klim door een foto te schieten van dit mooie uitzicht.

Na een kleine afdaling komt het volgende klimmetje er alweer aan. Deze neemt je in de mooie heidevolle omgeving mee naar de ingang van de Veluwe waarna je weg wordt vervolgt met een lekkere afdaling richting Apeldoorn. Hierna draai je een verharde weg op die midden door de bosrijke omgeving van Boswachterij Ugchelen en Hoenderloo loopt, deze weg volg je voor ongeveer 15 kilometer en begint met een klimmetje waarna je de rest van de route valsplat naar beneden gaat, lekker uitrusten dus. Hierna vervolgt je weg zich langs een mooi fietspad richting Stroe die gedurende 8 kilometer gevolgd wordt waarna je rechtsaf richting de eindbestemming van de route gaat.

Je startlocatie

De route start in Kootwijk. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten langs de route zoals Hoenderloo, Apeldoorn of Harskamp. Je kunt er ook voor kiezen om naar de route toe te rijden vanuit Barneveld, Stroe, Otterlo, Garderen of Beekbergen. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.