Rollend van Rolde naar de VAM

Een k(ass)ei goede route

  • icon-locationDrenthe
  • icon-distance75 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

De VAM-berg is letterlijk het hoogtepunt van deze route dwars door Drenthe heen. Drenthe is een echte fietsprovincie en dat merk je aan de infrastructuur. Deze route komt langs een aantal bijzonder plaatsen. Deze route is ons aangeboden door Marketing Drenthe.

Dit kun je onderweg verwachten

We starten de route vanuit Rolde in zuidelijke richting tegen de klok in. We komen na 13 kilometer eerst Hooghalen tegen, waarna we doorrijden richting Beilen. Vanaf hier is het de benen een beetje sparen voor de VAM berg, deze ligt bijna halverwege koers. Hier kun je je zelf vermaken door een aantal keer de verschillende opgangen te pakken. In de route zit in ieder geval 1 opgang opgenomen. Durf jij over de kasseien te finishen? Na het buitenspelen voor volwassenen, gaan we door met de route, terug richting het noorden. We rijden via Westerbork, Grolloo en Nooitgedacht weer naar de startplek.

Je startlocatie

De route start vanuit Rolde. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten. Zwiggelte, Assen, Gieten, Hoogeveen of zelfs Borger liggen in de buurt om de route op te pakken. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.