Lathum we een rondje rijden

Vanuit de Achterhoek

  • icon-locationGelderland
  • icon-distance121 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Deze route is oorspronkelijk ontwikkeld in een samenwerking met Wielercafés.nl voor het rondje wielercafés in 2021. De wielercafés van Doetinchem en Zeddam liggen dan ook op de route! Met 120 kilometer is dit een mooie trainingsronde voor de wielrenners die wat meer willen op / voor duur willen trainen. En dan is dit een prachtige omgeving om dat te doen.

Dit kun je onderweg verwachten 

Het startpunt van de navigatie ligt Doetinchem. Daar vertrekken we noordwaarts en we rijden de route met de klok mee. En eigenlijk doen we tot Terborg (na 50 kilometer) geen enkel dorp aan. De ruimte is hier om lekker overal om heen te fietsen. Zo fietsen we met een ruime bocht rondom Zelhem. We komen wel vlak bij Varsseveld (welke beroemde wielrenner kwam daar toch vandaan?). Via Terborg zetten we koers naar Zeddam, waar – bijna halverwege – je een mooie pauzeplek kunt uitzoeken. Na Zeddam rijden we door het Bergherbos richting Didam. Hier merk je drie keer dat het toch niet zo vlak is hier in de omgeving. Na Didam is het koers naar het westen richting de IJssel. Deze komen we bij Lathum tegen en rijden dan via Giesbeek een stuk langs het water. Als we het water verlaten hebben we, richting het oosten, nog ruim tien kilometer voor de boeg voor we weer in het centrum van Doetinchem aankomen.

Je startlocatie

De route start in Doetinchem bij het wielercafé Parijs is nog Ver, maar je kunt overal langs de route de navigatie opstarten. Denk daarbij aan Varsseveld, Wehl, Lathum, Giesbeek, Zeddam of ‘s-Heerenberg. Je kunt er ook voor kiezen om naar de route toe te rijden vanuit Ruurlo, Hengelo (gld.), Zevenaar, Duiven, Ulft of zelfs Doesburg. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.