De Diamant

Zuurstof happen in de natuur

  • icon-locationZuid-Holland
  • icon-distance50 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: > 75% van route
Fiets deze route

Van Rotterdam naar Zoetermeer én weer terug. Da’s 50 kilometer ploegen langs de Rotte, door het Lage Bergse Bos en pal langs het Bentwoud. Voor de stadsbewoner is dit lekker zuurstof happen in de natuur. Zalig. Ook fijn: je kunt met deze route goed oefenen met ritsen, slalommen en tijdrijden. Deze route is namelijk samengesteld door de trainerts van de Rotterdamse wielervereniging CS010. Die weten wel van wanten!

Dit kun je onderweg verwachten

Het lijken wel twee rondjes in één! Je begint met rechttoe rechtaan langs de Kralingse Plas en rij je nog door een stads gedeelte. Dan begint de natuur. Eerst ga je een stuk langs de Rotte, golfbaan De Hooge Rotterdamsche, het Hoge Bergse Bos en een stuk over de Rottekade. Na een stuk langs verschillende Tochten en het Bentwoud kom je op de terugweg langs Zevenhuizen, fiets je dwars door de Eendragtspolder, Uitkijktoren Willem-Alexanderbaan (voor als je benen niet moe genoeg waren: even d’r op en d’r af?) en een mooi stukje langs de Zevenhuizerplas. Een groot deel van deze route – zeg zeker 75% – bestaat uit fietspad. Té hard fietsen kan dus niet! 


Punten waar je even op moet letten

Ongeveer 23 kilometer in je rit, langs het Bentwoud, krijg je een smal paadje voor de kiezen. Als je alleen fietst is er niks aan de hand; fiets je met een groepje, raden wij aan preventief te gaan ritsen (dus indikken met je groep voor als er iemand langs komt). Deze kilometerindicatie gaat uit van het startpunt bij Fratelli.


Je startlocatie

Deze ronde start bij Italiaans restaurant Fratelli (of iets verder bij Metrostation Voorschoterlaan). Begin je liever ergens anders? Helemaal aan jou! Als het goed is werkt jouw fietsnavigatie zo dat je gewoon de route ‘uit’ fietst. Het kan zijn dat je tussentijds je route even opnieuw moet starten als je ons startpunt passeert.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.