Brabantse Heide tour

Kastelen spotten

  • icon-locationNoord-Brabant
  • icon-distance83 km
  • icon-altitudeHeuvels / glooiend
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

De kilometers in Brabant vliegen voorbij. Het is een af en aan van mooie huizen, kastelen en natuur. De heide staat niet altijd in bloei, maar als ze in bloei staat…is het moeilijk om alleen maar naar je voorwiel te blijven kijken!

Dit kun je onderweg verwachten

Vanuit Eindhoven rijden we eerst naar het zuiden en rijden deze koers dus tegen de klok in. We rijden richting Leende en we gaan valsplat omhoog, dus dit kun je best even voelen in de benen zo koud uit de start. Net na Maarheze gaan we even over de grens met Limburg, voordat we noordwaarts over de Someren-Heide rijden. De Lieropsche Heide brengt ons richting Lierop. We rijden dwars door Helmond langs het Kasteel voordat we afbuigen naar de Deens Hoek. Vanaf de Stad van Gerwen zetten we koers weer naar Eindhoven. Bij het wielercafé kun je nog een lekker kopje koffie drinken!


Je startlocatie

De route start in Eindhoven in de buurt van het wielercafé. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten, zoals Helmond, Nuenen, Lieshout, Aarle-Rixtel, Someren, Weert of Valkenswaard. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.