Geverifieerde route ?

Limburgliefde

Je wilt hier nooit meer weg

  • icon-locationLimburg
  • icon-distance31 km
  • icon-altitudeKlimmetjes
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Met deze route ben je verzekerd van mooie hoogtemeters en een nóg mooier uitzicht over Limburg. Fiets niet alleen door het zuidelijkste puntje van Nederland, maar pak via het Drielandenpunt een stukje België en Duitsland mee. Met deze route ben je op vakantie in minder dan twee uur tijd. (Exclusief bourgondisch borrelen achteraf.)

Dit kun je onderweg verwachten

Alle routes van Racefietsroute.nl bestaat overwegend uit brede en verharde wegen, maar extra fijn aan deze route is dat je maar minder dan 25% van je tocht over een fietspad gaat. Dit maakt de route geschikt voor hardrijders en groepen. Als je Landal in Vaals als startpunt neemt, begint je route vriendelijk en ga je niet omhoog, maar naar beneden. Dit maak je gaandeweg weer goed met onder andere klimmetjes bij Raren-Vijlen, Raren en het Belgische Gemmenich. Maak vooral je borst nat voor de ‘Grafheuvel’ waar je KIP’s van een ruime 16% tegenkomt. Wedden dat jij je daarna wel kunt vinden in deze naamgeving ;) 


Je startlocatie

Wij raden aan om Landal Vaals als startlocatie te nemen. Je kunt er gratis parkeren en er is horeca aanwezig. Begin je liever ergens anders? Helemaal aan jou! Als het goed is werkt jouw fietsnavigatie zo dat je gewoon de route ‘uit’ fietst. Het kan zijn dat je tussentijds je route even opnieuw moet starten als je ons startpunt passeert.

Groepen en hardrijders

Voor deze route geldt dat je als groep prima kunt fietsen in Limburg. Het smalle fietspad bij de Randweg is wel een uitdaging en staat ook bij de route info. Voor zowel groepen als hardrijders geldt dat een afdaling vaak vrij hard gaat. Ben je niet ervaren, let extra goed op en matig je snelheid. Er zijn in dit gebied veel wegen waar rechts gewoon voorrang heeft. Dat je het krijgt, is niet altijd zo. Zorg met elkaar voor een veilige situatie er zijn genoeg punten waarop je (naar boven toe) jezelf kunt uitdagen. 

Veiligheidsinformatie

  • Bij het wegrijden bij Landal Vaals sla je rechtsaf een smal fietspad op. Let goed op of er niet al fanatieke fietsers van links komen

  • Na ongeveer 6km sla je de Epenerbaan op. Rechts heeft voorrang! Let op de fietsers ook! Na ongeveer 11km sla je de Gemmenicherweg op. Hier rijden de auto’s best hard. 

  • Na 12,3 km een scherpe bocht (haarspeld) naar links, je hebt geen voorrang en er komt ook verkeer van achteren. Midden in de afdaling. Dus let extra goed op!

  • In de afdaling van de Vaalserberg sla je na 16,5km de Gemmenicherweg op. Geen voorrang!

  • Na 19km linksaf richting de Camerig, rechts heeft voorrang!

  • Na 26km bij Vijlen opletten bij het oversteken

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.