Geverifieerde route ?

Drielandenroute

Bonjour & tschüß!

  • icon-locationLimburg
  • icon-distance18 km
  • icon-altitudeKlimmetjes
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Fiets niet alleen door het zuidelijkste puntje van Nederland, maar pak via het Drielandenpunt een stukje België en Duitsland mee. Lekker klimmen in een bosrijke omgeving, met als je eenmaal boven bent een adembenemend uitzicht. Je steek maar liefst vier keer de grens over - strijdend tijdens een fikse klim of wiehoe-naar-beneden. Dit is een van onze favorieten voor dagen dat je wil fietsen én nog wat energie wil overhouden.

Dit kun je onderweg verwachten

Alle routes van Racefietsroute.nl bestaat overwegend uit brede en verharde wegen, maar extra fijn aan deze route is dat je maar minder dan 25% van je tocht over een fietspad gaat. Dit maakt de route geschikt voor hardrijders en groepen. Als je Landal in Vaals als startpunt neemt, begint je route vriendelijk en ga je niet omhoog, maar naar beneden. Dit maak je gaandeweg weer goed met onder andere klimmetjes bij Raren-Vijlen, het Hijgende Hert (geloof ons – als je eenmaal boven bent snap je waarom…), bij het Drielandenpunt en in Gemmenich. Geniet van het uitzicht, maar hou je ogen op de weg!


Je startlocatie

Wij raden aan om Landal Vaals als startlocatie te nemen. Je kunt er gratis parkeren en er is horeca aanwezig. Begin je liever ergens anders? Helemaal aan jou! Als het goed is werkt jouw fietsnavigatie zo dat je gewoon de route ‘uit’ fietst. Het kan zijn dat je tussentijds je route even opnieuw moet starten als je ons startpunt passeert.

Groepen en hardrijders

Voor deze route geldt dat je als groep prima kunt fietsen in Limburg. Het smalle fietspad bij de Randweg is wel een uitdaging en staat ook bij de route info. Voor zowel groepen als hardrijders geldt dat een afdaling vaak vrij hard gaat. Ben je niet ervaren, let extra goed op en matig je snelheid. Er zijn in dit gebied veel wegen waar rechts gewoon voorrang heeft. Dat je het krijgt, is niet altijd zo. Zorg met elkaar voor een veilige situatie er zijn genoeg punten waarop je (naar boven toe) jezelf kunt uitdagen. 

Veiligheidsinformatie

  • Bij het wegrijden bij Landal Vaals sla je rechtsaf een smal fietspad op. Let goed op of er niet al fanatieke fietsers van links komen

  • Na ongeveer 6km sla je de Epenerbaan op. Rechts heeft voorrang! Let op de fietsers ook!

  • Na ongeveer 11km sla je de Gemmenicherweg op. Hier rijden de auto’s best hard. 

  • Na 12,3 km een scherpe bocht (haarspeld) naar links, je hebt geen voorrang en er komt ook verkeer van achteren. Midden in de afdaling. Dus let extra goed op!

  • In de afdaling van de Vaalserberg kruis je na 16,5km wederom de Gemmenicherweg. Geen voorrang!

  • De laatste km loopt over de Randweg, smal fietspad aan de rechterkant zitten regelmatig langzame fietsers. Op de weg wordt hardgereden. Houd je hier aan de verkeersregels. Bij het eindpunt steek je de weg weer over. 

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.