Friese trotstocht

De Friese dwarsligger

  • icon-locationFriesland
  • icon-distance121 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 50 - 75% van route
Fiets deze route

Friese trotstocht - zeg dat eens drie keer achter elkaar? Tongbreker! Eerlijk is eerlijk, dat zijn de plekken waar je langs komt soms ook! Deze route brengt je vanuit Ljouwert door de polders naar het oosten, waar je om het Burgumer Mar gaat, en daarna helemaal naar Harlingen in ‘t westen. Daar kun je een stukje waddenkade meepakken en de zeebries opsnuiven. Van alles wat dus, in deze route! (Soms past de titel Friese touristentrekker ook, maar dat maakt ‘m niet minder mooi.)

Dit kun je onderweg verwachten 

Over het algemeen is je landschap vlak en open, behalve in de stedelijke gebieden natuurlijk. Daar kun je wat meer verkeer verwachten en op mooie dagen vooral veel ander fietsverkeer. Deze route is dus niet geschikt om heel hard te rijden! Door de grote hoeveelheid fietspad (50-75% van je route) en de stukken door steden heen raden wij ‘m lekker solo of duo te fietsen.Je startlocatie 

Deze route start op het Vrijheidsplein in Leeuwarden. Wil je ergens anders van start? Dat kan natuurlijk ook! Je fietsnavigatie werkt alsnog met dit .gpx-bestand en je kan gewoon de route vervolgen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.