Zeeuwse wind route

Échte Zeeuwse wind!

  • icon-locationZeeland
  • icon-distance127 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 50 - 75% van route
Fiets deze route

Deze route laat je veel heel veel van drie Zeeuwse eilanden zien. We fietsen langs de Deltawerken en over de Zeelandbrug en dat met een hele portie aan wind erbij, dus weer voorbereid! Deze route is ons aangeboden door Zeeland.com

Dit kun je onderweg verwachten

Deze route gaat op de kaart tegen de klok in. We beginnen de route in Zierikzee en fietsen richting Westenschouwen waar we de oversteek van 8 km gaan maken over het water, door middel van de Pijlerdam. Die oversteek is allemaal te danken aan de geweldige Deltawerken, Nederlands trots. Nadat we al die wind hebben doorstaan zijn we op Noord-Beverland aangekomen, waar we niet lang blijven. We fietsen gelijk door richting Westkapelle, Walcheren en Vlissingen. Tijd voor een pauze! Na die pauze fietsen we door richting Arnemuiden en daarna Colijnsplaat, waar we weer een mooie oversteek gaan maken. Dit keer over de Zeelandbrug. Bereid je weer voor op aardig wat wind, maar het komt! Het einde is in zicht en je mag jezelf nu écht een onvervalste Zeeuwse wielerheld noemen.

Je startlocatie

De route start vlakbij Zierikzee. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten, zoals Nieuwerkerk en Ouwerkerk en ga zo maar door. Let wel op dat je navigatie misschien na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen. 

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.