Vuelta in Brabant

Gran Gran Fondo Breda-Breda

  • icon-locationNoord-Brabant
  • icon-distance200 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Een route geïnspireerd op de start van de Ronde van Spanje die in het corona-jaar 2020 in Nederland had plaats moeten vinden. Ruim 200 kilometer door het Brabantse landschap, waar natuurlijk van alles te zien is. Waaronder de Wim van Eststraat, en als eerbetoon aan deze eerste Nederlandse gele trui drager, besloten makers Michael en Frank dat er een ere ronde door deze straat gereden moest worden. Dus nee, dat is geen foutje in de route! Michael deelt op zijn eigen instagram account ( @like_mike_world2cycle ) mooie beelden en leuke content over fietsen. 

Dit kun je onderweg verwachten

De route begint en eindigt in Breda en we rijden tegen de klok in. Vanuit Breda zetten we eerst koers naar het zuiden. Waar we bij Strijbeek net niet de grens overgaan, passeren we bij Baarle-Hertog wel een paar keer de grens. Maar goed, het is ook niet voorkomen daar! Via Alphen en Gilze en Rijen zetten we koers naar het noorden. Vanaf Oosterhout gaan we richting het westen. We passeren Made, Zevenbergen en komen dan aan in Klundert. Halverwege koers passeren we de de Dintel bij Stampersgat. Houd nog even vol, want de makers adviseren een stop bij 130km. We volgen een stukje van de Steenbersche Vliet opweg naar – natuurlijk – Steenbergen! Daarna is het weer zuidwaarts. Rond kilometer 130, ter hoogte van Bergen op Zoom, wordt Brasserie de Berk aangeraden als stop. Heerlijke appeltaart, zo naar het schijnt! Na dit punt is het nog 70 kilometer terug naar Breda. Eerst door de prachtige natuur van de Brabantse Wal, daarna onder Roosendaal door naar Rucphen. Bij St. Willebrord gaan we nog een rondje door de Wim van Eststraat, waarna we de laatste kilometers naar Breda met een voldaan gevoel kunnen afleggen.

Je startlocatie

Start en finish vinden plaats in hartje Breda ter hoogte van het ChasséTheater. Daar waar de finish geweest zou zijn van de etappe in 2020. Uiteraard kun je de route op heel veel punten in Brabant oppakken. Of je nu in Hoogerheide, Dongen, Etten-Leur of Oud Gastel begint, (of waar dan ook), de route beslaat bijna heel West Noord-Brabant. Let er wel even op dat je in Breda dan – bij sommige apparaten – de gpx opnieuw moet opstarten.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.