Utrechtse Pracht

Deze wil je vaker doen

  • icon-locationUtrecht
  • icon-distance150 km
  • icon-altitudeHeuvels / glooiend
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Je hebt racefiets en honger. Honger naar kilometers! Zoek niet verder, want met deze route ligt er 150 kilometer voor jou in het verschiet waarmee je door polders, over heuvels en langs de Lek kunt trappen om je heil te vinden. Een uitgestrekte en gevarieerde tour door een flink deel van de provincie Utrecht. Tegeltjes sparen op Veloviewer, zei je?

Dit kun je onderweg verwachten 

De stad Utrecht achter je gelaten maak je je weg richting Amersfoort, waar je algauw in een mooi stukje natuur komt bij Huis Ter Heide en het landgoed Den Treek-Henschoten. Het liefst zou je hier heel de dag rond fietsen! Maar niet getreurd, de route heeft nog veel moois te bieden en nog veel landgoederen, reservaten, boswachterijen en heuvels. Want de Utrechtse Heuvelrug zelf is natuurlijk onderdeel van deze tocht! Hier kun je hier en daar wat klimmetjes verwachten als tegenhanger op de rechte stukken waar je snelheid kunt maken. Nadat je door dit bosrijke gebied bent gereden, fiets je nog een eindje op met de Nederrijn en pak je de Grebbeberg mee. Daarna volg je een zo’n 60 kilometer lang het water: de Nederrijn en de Lek. Vanuit Lopik maak je via Montfoort, Woerden en De Meern je weg terug naar Utrecht.


Je startlocatie 

Deze route start en eindigt bij Utrecht Centraal. Wil je ergens anders van start? Dat kan natuurlijk ook! Je fietsnavigatie werkt alsnog met dit .gpx-bestand en je kan gewoon de route vervolgen. Het kan zijn dat je, als je het originele startpunt passeert, even opnieuw op ‘Start’ moet klikken.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.