Rondje Markermeer

Vaak ben je te bang!

  • icon-locationNoord-Holland, Flevoland
  • icon-distance146 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 50 - 75% van route
Fiets deze route

Het rondje Markermeer is er een die wel bekend is bij de meeste liefhebbers van de racefiets. Zeg nou zelf…zo’n meer is er voor gemaakt om omheen te fietsen. Maar ga niet zelf prutsen met de route, de dag wordt al lastig genoeg!

Dit kun je onderweg verwachten

Waar je start maakt eigenlijk niet uit, je rijdt meteen langs het water! Onze route start vanuit Amsterdam en gaat met de klok mee om het Markermeer heen. We doen ons best om het water niet uit het oog te verliezen. Dit betekent af en toe een wat drukker stuk op de route. Toch is deze route zeer geschikt om met je favoriete fietsclubje te fietsen. Deze route is een hele belevenis. Snelheid is zeker niet belangrijk. Hoorn is een mooie plek voor de eerste pauze, of toch Enkhuizen…? Want na Enkhuizen, over de dijk naar Lelystad is het echt even niets anders dan water, water, water en dijk. Met iets minder dan 100km op de teller ben je in Lelystad en zetten we koers voor de laatste 50km. Je denkt dat Almere dichtbij ligt, maar zeker met westenwind denk je daar snel anders over. Terug in Amsterdam heb je wel een hipster biertje verdient!

Je startlocatie

De gpx van het rondje Markermeer start vanuit Amsterdam. Uiteraard is het ook vanuit elk ander punt in de buurt van de route op te starten. Enkhuizen, Monnickendam, Edam, Volendam, Almere...het kan allemaal! Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Trainen voor jouw doel

Mooie route hè? Twijfel je nog of je de afstand wel aankunt? Wij werken samen met Fondo van de KNWU, een app waarmee jij specifiek kunt trainen voor jouw doel. Lees meer in onze blog hierover.

Naar de blog

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.