Het neusje van Walcheren

Hier aan de kust...

  • icon-locationZeeland
  • icon-distance32 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

Deze route laat je het mooiste van westelijk Walcheren zien - denk aan de Noordduin, de Westkapelse Kreek, Klein Valkenisse en natuurlijk Zoutelande. Even een goed uur met je neus in de zilte zeewind. Niets is beter dan met je fiets de kou trotseren! ;) 


Je startlocatie

Deze route starten wij in Domborg. Begin je liever ergens anders? Helemaal aan jou! Als het goed is werkt jouw fietsnavigatie zo dat je gewoon de route ‘uit’ fietst. Het kan zijn dat je tussentijds je route even opnieuw moet starten als je ons startpunt passeert. 


Dit kun je onderweg verwachten

Je (of jullie, met zo’n 4 man kun je deze route goed fietsen) start je route in een buitenwijk van Domburg, waar vandaan je je weg maakt richting de Noordduin. Houd op de Zeedijk je stuur goed vast, voor je de soms harde wind je van je fiets blaast. Een fijn stuk rechte weg om tempo te kunnen maken. Let op: 25 tot 50% van de route is fietspad; ga dus niet té hard. Na een paar kilometer heb je Westkapelle (of in het Zeeuws: Wasschappel) aan je linkerhand. Wist je dat ze de badplaats hier ook de Zeeuwse Rivièra noemen? De route brengt je verder langs de Westkapelsche Kreek en door het bosrijke duingebied aan de zuidkust van Walcheren. Vervolgens ga je rechtstreeks door het dorp Zoutelande heen; de weg is er goed, maar let wel op het verkeer.  Na Zoutelande krijg je een goed stuk door het vlakke landschap, dat zich afwisselt met natuurgebieden en campings. Voor je ‘t weet ben je bij je finish!

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.