Hoe kom ik aan de routes?

In het routeoverzicht kun je door alle routes scrollen (150 routes, ruim 12.000km and counting!) en met de filters de route vinden die bij jou past. Dan klik op je op 'fiets deze route' en wordt hij automatisch gedownload als je bent ingelogd en een abonnement hebt. Er komen het hele jaar door steeds weer nieuwe routes bij. Maak gratis een account aan of...

Word lid!

Bij Racefietsroute.nl heb je een maandabonnement voor €3,99 per maand. Zo kun je 15 routes downloaden en elke maand opzeggen. Liever in één keer een jaarabonnement? Die is er voor €29,99 per jaar en je kunt maximaal 100 routes downloaden. De wintermaanden krijg je dan van ons cadeau! Als je liever nergens aan vastzit, geen account wil aanmaken en gewoon soms een route wil downloaden, kun je losse routes aanschaffen voor €2,99. 

Word lid!

Hoe gebruik ik een gpx bestand?

Uitprinten en uit je hoofd leren. Nee joh, dat is niet meer van deze tijd. Bestanden zijn te downloaden in .gpx-format. Elke fietsnavigatie (waaronder Garmin, Wahoo en Mio) kan deze bestanden aflezen. Er zijn ook apps waarmee je routes kunt uploaden en fietsen.

De meeste racefietsers gebruiken een fietsnavigatie. Hoe je de .gpx-bestanden van je computer overzet? Je leest het hier:
gpx overzetten van je computer naar je Garmin
gpx overzetten van je computer naar je Wahoo
gpx overzetten van je computer naar je Sigma
gpx overzetten van je computer naar je Mio

Kan ik de routes ook gebruiken met mijn Smartphone?

Goede vraag! Ons team zet in deze blog een aantal opties voor je op een rij!

Waarom betalen voor een gpx bestand?

Laten we eerlijk zijn, je betaalt natuurlijk niet voor het gpx bestand! Je betaalt ons een klein bedrag (per maand of per jaar) zodat wij de routes kunnen blijven optimaliseren, nieuwe routes kunnen toevoegen en jou van de beste informatie bij de beste route kunnen blijven voorzien. Wij zijn jouw racefietsmaatje die alles al heeft uitgezocht over de route! Onbetaalbaar eigenlijk!

Hoe veilig zijn de routes?

Onze ploegleiders en routecheckers hebben heel wat kilometers in de benen om routes uitgebreid te testen en te keuren. Dit zijn de geverifieerde routes waarvan wij zeker weten dat het goed zit. Ook vind je hierover extra veiligheidsinformatie op de detailpagina, zoals waar je moet uitkijken bij het oversteken of andere bijzonderheden tijdens je tocht. Zo ben je extra goed voorbereid! De geverifieerde routes vind je door het filter te gebruiken. 

Lees alles over geverifieerde routes

Ook hebben wij routes die zijn aangeleverd door de community en andere partijen, zoals wielerverenigingen. In dat geval is de route geschikt voor de racefiets op basis van onze eigen 10 geboden, maar hebben we geen specifieke veiligheidsinformatie toegevoegd. Ook kan het, afhankelijk van het seizoen of vrije dagen, drukker zijn dan gewoonlijk. Het is dan extra belangrijk goed op te letten!

GL-002-41km

Waar in Nederland kan ik fietsen?

Op het moment hebben we een ruime 100 routes verspreid door het land. Zit jouw omgeving er niet bij? Niet getreurd, want onze routebouwers en leden blijven bezig! We willen dat je door elk stukje van het land een geweldige racefietsroute kunt fietsen. 


Ontdek routes in jouw omgeving

Ik kan niet meer inloggen!

Oh nee, problemen? Dan is het tijd om de ploegleiders in te schakelen. Stuur een mailtje aan ploegleiders@racefietsroute.nl en wij losse het probleem voor je op!

Hoe zorgen jullie voor de beste routes?

Elke route voldoet aan een uitgebreide lijst van criteria. Hier lees je alles over de 10 geboden van een routebouwer! Als een route eenmaal beschikbaar is gemaakt, kunnen gebruikers na het fietsen een review en rating achterlaten. Blijkt dat een route steevast een slechte beoordeling krijgt, dan moet hij eraan geloven! Routes die door gebruikers zelf als niet goed genoeg worden beschouwd, halen we gelijk van de website af. Zo draagt de community bij aan het hoog houden van de kwaliteit!

Kan ik ook abonnee worden als ik een CX-bike gebruik?

Zekers. We zien steeds meer racefietsers in de maanden met een R hun dunne bandjes inruilen voor grover geschut zoals de cyclo-cross/CX-bike. Die kan het ruige werk wel aan! Ook voor dit type fiets ontwikkelen wij routes, met meer variatie in wegdek. Dan hoef jij niet tijdens je ronde te improviseren in de berm. Scheelt weer.

Kan ik helpen met het ontwikkelen van routes?

En of dat kan! Als je het tof vind nu al deel uit te maken van onze Routebouwers, vul dan het contactformulier in. In het voorjaar komen we met iets nieuws: dan kan iedereen met een profiel zijn eigen .gpx-bestanden toevoegen. Dan wordt Racefietsroute.nl een platform voor een door leden, waarin we allemaal onze favoriete routes kunnen delen. Stay tuned! 

Wat heeft de community te bieden?

De community kiest welke routes op de website mogen blijven. Door middel van ratings en reviews kun je zelf aangeven welke routes jouw favoriet zijn, en welke je niet geschikt vond. Routes die het laagst scoren, halen we uit het routeoverzicht. Zo houden we de kwaliteit hoog!

Maak je zelf wel eens routes in met bijvoorbeeld Strava of Komoot? In de community van Racefietsroute.nl kunnen leden vanaf het voorjaar hun eigen routes uploaden. Zo kunnen we op een hoog tempo de database vergroten en elkaar onze favoriete rondes laten zien.

Wat wordt bedoeld met 'geschikt voor hardrijders'?

Eén van de filters waarmee je in het route-overzicht een geschikte route vindt, is 'geschikt voor hardrijders'. Hiermee bedoelen we dat de route geschikt is voor tijdritten, snelheidstrainingen en lekker vaart maken. De route heeft dan veelal flinke stukken rechtdoor (in plaats van bochtenwerk) en zo weinig mogelijk verkeerspunten waarop je ongeduldig voor rood licht hoeft te staan. 

Hoe draai je een route (of gpx bestand) om?

Wij bieden dit momenteel nog niet aan. Routes worden op een bepaalde manier opgeslagen in een gpx bestand. Heel simpel, de volgorde van de gps coördinaten. Routes worden aangeboden een bepaalde kant op door een gebruiker of door ons, omdat wij denken dat dit de mooiste kant is. Wil je hem toch andersom fietsen? Kun je de gpx omdraaien. Je kunt hier bijvoorbeeld programma’s gebruiken die bij de navigatie worden geleverd (zoals Connect van Garmin). Maar er zijn ook sites die dit aanbieden. Wij zouden zeggen google even op invert gpx of convert gpx en je krijgt een aantal aanbieders.

Kun je ook het startpunt aanpassen bij een gpx?

Op dit moment kan dat nog niet op onze site. Het is ook niet nodig. Bijna alle navigatie apparaten pakken de route op zodra je er op zit. Je hebt wel kans dat als je langs het originele start/finish punt komt dat de route begeleiding even uitschakelt. Het beste kun je de route dan even weer aanzetten. Mocht je toch het startpunt willen aanpassen? Dan adviseren wij voor nu om het bestand te downloaden en te uploaden via een routebouwer en aan de slag te gaan.

Wat zijn de aankomende ontwikkelingen?

We krijgen keer op keer allerlei inspiratie als we buiten fietsen, en daarnaast nog super veel goede ideeën van jullie! Ik snap dat je wilt weten wat de ontwikkelingen zijn. Die kun jij bij ons inzien op onze ontwikkelbord. En wat nog leuker is... je kunt zelfs stemmen of welke ideeën jij tof vindt. Check onze ontwikkelingen hier.

Staat je vraag er niet tussen?


Stuur ons een berichtje

Als eerste op de hoogte zijn van ontwikkelingen en de nieuwste routes?

Laat dan hieronder je gegevens achter! 

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.