Hoe veilig zijn de routes?

Onze ploegleiders en routecheckers hebben heel wat kilometers in de benen om routes uitgebreid te testen en te keuren. Dit zijn de geverifieerde routes waarvan wij zeker weten dat het goed zit. Ook vind je hierover extra veiligheidsinformatie op de detailpagina, zoals waar je moet uitkijken bij het oversteken of andere bijzonderheden tijdens je tocht. Zo ben je extra goed voorbereid! De geverifieerde routes vind je door het filter te gebruiken.  Lees alles over geverifieerde routes

Ook hebben wij routes die zijn aangeleverd door de community en andere partijen, zoals wielerverenigingen. In dat geval is de route geschikt voor de racefiets op basis van onze eigen 10 geboden, maar hebben we geen specifieke veiligheidsinformatie toegevoegd. Ook kan het, afhankelijk van het seizoen of vrije dagen, drukker zijn dan gewoonlijk. Het is dan extra belangrijk goed op te letten!Wat wordt bedoeld met 'geschikt voor hardrijders'?

Eén van de filters waarmee je in het route-overzicht een geschikte route vindt, is 'geschikt voor hardrijders'. Hiermee bedoelen we dat de route geschikt is voor tijdritten, snelheidstrainingen en lekker vaart maken. De route heeft dan veelal flinke stukken rechtdoor (in plaats van bochtenwerk) en zo weinig mogelijk verkeerspunten waarop je ongeduldig voor rood licht hoeft te staan. Hoe draai je een route (of gpx bestand) om?

Wij bieden dit momenteel nog niet aan. Routes worden op een bepaalde manier opgeslagen in een gpx bestand. Heel simpel, de volgorde van de gps coördinaten. Routes worden aangeboden een bepaalde kant op door een gebruiker of door ons, omdat wij denken dat dit de mooiste kant is. Wil je hem toch andersom fietsen? Kun je de gpx omdraaien. Je kunt hier bijvoorbeeld programma’s gebruiken die bij de navigatie worden geleverd (zoals Connect van Garmin). Maar er zijn ook sites die dit aanbieden. Wij zouden zeggen google even op invert gpx of convert gpx en je krijgt een aantal aanbieders.Zijn de routes ook geschikt voor handbikes?

De routes zijn niet getest specifiek voor handbikes. Voor het handbiken moet een route aan veel randvoorwaarden voldoen. Wij zijn op dit moment samenwerkingen aan het onderzoeken om te kijken of we onze routes kunnen laten testen door handbikers. Voor goede, geteste routes, voor handbikes verwijzen wij met plezier door naar Handbiken.nl Kun je ook het startpunt aanpassen bij een gpx?

Op dit moment kan dat nog niet op onze site. Het is ook niet nodig. Bijna alle navigatie apparaten pakken de route op zodra je er op zit. Je hebt wel kans dat als je langs het originele start/finish punt komt dat de route begeleiding even uitschakelt. Het beste kun je de route dan even weer aanzetten. Mocht je toch het startpunt willen aanpassen? Dan adviseren wij voor nu om het bestand te downloaden en te uploaden via een routebouwer en aan de slag te gaan.Kan ik helpen met het ontwikkelen van routes?

En of dat kan! Als je het tof vind nu al deel uit te maken van onze Routebouwers, vul dan het contactformulier in. In het voorjaar komen we met iets nieuws: dan kan iedereen met een profiel zijn eigen .gpx-bestanden toevoegen. Nu kun je al een route uploaden via de route upload pagina.
Terug naar vragenoverzicht

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.