Geplaatst door op donderdag 25 juli

Sinds het begin van de zomer kan het op onze site… de routes beoordelen. Jullie oordeel is belangrijk voor ons, tuurlijk, maar nog belangrijker voor alle gebruikers die na jullie komen. Met meer dan 1000 leden en 300 downloads per maand kunnen ratings nu extra informatie geven aan de bezoekers van onze site. Maar hoe werkt het? En waar moet je op letten bij het beoordelen van een route? In dit blog een korte uitleg over het hoe en waarom en een aantal handige tips voor als je een route van ons een rating wilt geven.

Onze filosofie is dat je altijd een persoonlijke lokale gids in je navigatie apparaat hebt zitten. We maken dus gebruik van de kennis en kunde van heel veel fietsers kris kras door ons land. Deze fietsers zijn bekend in hun eigen omgeving en geven route tips. Wij optimaliseren deze routes op de kaart voordat ze op de site komen en voor iedereen te downloaden zijn. Daarnaast hebben we nog een speciale categorie: de geverifieerde routes. Deze zijn persoonlijk gecontroleerd door ons.

Terug naar de routes vanuit onze community. Ondertussen hebben wij zoveel routes dat het niet meer te doen is om alles persoonlijk te controleren. We vertrouwen er op dat de informatie klopt, de route klopt en doen er alles aan om dit te checken. Maar jij, als fietser, bent onze ogen en oren op de route zelf. Alleen met jouw oordeel komen we er achter als er toch iets mis is met een route. En doen we daar dan iets mee? Zeker… een route die na 10 beoordelingen nog altijd minder dan 3 sterren scoort, wordt van de site afgehaald. We willen alleen de beste routes op de site. En natuurlijk kan het ook voorkomen dat een filter verkeerd staat, of per ongeluk verkeerd is ingesteld. Juist dat soort informatie, met meer dan 250 routes, is super waardevol voor ons.

Kom je echt een gevaarlijke situatie tegen, of wil je je beoordeling toelichten? Je mag ons altijd benaderen via ploegleiders@racefietsroutes.nl of via onze contactpagina. Wordt heel erg gewaardeerd. We doen dit samen.

blogratings02

Beoordelen van een route

Als we zelf een route beoordelen hebben we een hele waslijst waar wij opletten. Voor een rating hoef je dat uiteraard niet in je achterhoofd te houden. Een algemene oordeel van de route moet gebaseerd zijn op het gevoel of het van meerwaarde was dat je de route vanuit onze community hebt gedownload. Met andere woorden… had je die persoonlijke gids bij je? En voldeed de route aan je verwachtingen op basis van de informatie op de website.

We need you!

Zonder jou geen beoordeling van de routes, zonder beoordeling minder informatie bij de route. En de kans dat routes waar een keer wel een probleem is, blijven staan. Dus help ons!

Hoe beoordeel je een route?

Als je een route gedownload hebt op onze website, staat deze automatisch opgeslagen in je account. Elke route die je hebt gedownload kun je – als je deze weer opent – beoordelen door op de sterretjes te klikken. Momenteel kun je enkel hele sterren geven (1 tot en met 5). Mocht het nodig zijn, dan gaan we dat in de toekomst specifieker maken met bijvoorbeeld halve sterren. Daarnaast zijn we wel nieuwsgierig of jullie een stukje tekst willen achterlaten of dat enkel sterren geven voldoende is.

Beoordeel nu meteen een route die je al gefietst hebt, en laat het ons weten als je iets anders wilt via onze contactpagina.

Thanks!

blogratings03
Deel dit artikel via:

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.