Wieringewaardige route

Tot aan de afsluitdijk en weer terug

  • icon-locationNoord-Holland
  • icon-distance km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 25 - 50% van route
Fiets deze route

De kop van Noord-Holland heeft veel uitdaging te bieden. Het gebied kenmerkt zich door altijd wind op de kop en rechte wegen. En dat is bij deze route niet anders. Krom over het stuur en doortrappen! En als afleiding dagen we je uit om het woord Hippolytushoef na 40 kilometer foutloos te spellen!

Dit kun je onderweg verwachten

Vanuit de noordkant van Schagen rijden we in de richting van de afsluitdijk, door de Wieringewaard. We rijden rondom Hippolytushoef langs Den Oever. Voor fietsers in de afsluitdijk een ware uitdaging. We laten hem nu figuurlijk links (en letterlijk rechts) liggen en zetten koers naar Anna Paulowna, nog zo’n heerlijk plaatsnaam. Onderweg rijden we langs enerzijds het Amstelmeer en anderzijds de Waddenzee. Op de terugweg passeren we verder nog het Oudesluis van de Ooijevaar en via Schagerbrug zijn we weer terug.

Je startlocatie

De route start aan de noordkant van Schagen bij de Trapbrug. De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten zoals Hippolytushoef of Anna Paulowna. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.