Rondje Schiermonnikoog

Minivakantie op de fiets

  • icon-locationFriesland
  • icon-distance22 km
  • icon-altitudeVlak
  • icon-road_conditionFietspaden: 50 - 75% van route
Fiets deze route

Een Waddeneiland met je racefiets? Dat kan! Niet om te racen, niet om kop over kop te stoempen, maar wel om de mooie plekjes van ons land te verkennen. Schier heeft veel fietspaden, die met slecht weer helemaal van jou zijn maar wél pal in de wind liggen. Met mooi weer is het druk met andere fietsers die allemaal genieten van het prachtige Waddeneiland. 

Dit kun je onderweg verwachten 

Je eerste kilometers gaan langs de zuidkust over een heerlijk uitgestrekte weg. Hou je stuur goed vast, voor je wegwaait! Langs de jachthaven en de bank van Banck (een van de bezienswaardigheden) fiets je door het duinlandschap om de Westerplas heen. Over de Westerburenweg (kasseien) rijd je het dorp Schiermonnikoog in. Hier kan het - afhankelijk van het seizoen - heel druk zijn, dus knal er niet te snel doorheen. Genoeg te zien ook! De kasseien gaan door over de Badweg, die je volgt naar het noorden door het duingebied en de camping. Daar ligt het Bospad, dat redelijk verhard is. Hier vind je her en der een wildrooster. Better safe than sorry: stap af en til je fiets er overheen. Wij hebben zelf ervaring met wildroosters die menig maal een lekke band hebben opgeleverd!

Strakke stukken geasfalteerd wisselen zich af met schelpenpad. CX-bike wordt hier sowieso blij van! Geniet van de prachtige en deels ongerepte natuur in Nationaal Park Schiermonnikoog. Bos, duin, strand, zee: dit is een route als geen ander. Wie weet spot je nog wel een zeehondje! Bijna terug bij de Veerdam ben je bij-na klaar; je maakt nog een rondje via de Heereweg en de Veerweg. Terug naar de boot! (Of naar terug naar het dorp voor een ijsje/kop koffie/biertje…)


Je startlocatie 

Deze route start bij de Veerhaven. Van de boot af kun je dus gelijk beginnen! Wil je ergens anders van start? Dat kan natuurlijk ook! Je fietsnavigatie werkt alsnog met dit .gpx-bestand en je kan gewoon de route vervolgen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.