Lek-ker naar Schoonhoven

Met een ode aan Coppi

  • icon-distance km
  • icon-altitudeHeuvels / glooiend
  • icon-road_conditionFietspaden: < 25% van route
Fiets deze route

Ten oosten van Rotterdam ligt het waterland van Zuid-Holland. Niet in zeven sloten tegelijk fietsen met deze route. En ook een woordgrapje met Lek-rijden is hier op zijn plaats. Zonder grappen, zodra het waait (west of oost) een flinke trainingsrit, over goede wegen, door een schitterend gebied. De route in ontwikkeld door de trainers van wielerclub CS010.cc. Dan zit het wel goed!

Dit kun je onderweg verwachten

Vanuit Rotterdam rijden we richting Krimpen aan de IJssel. Fiets je tegen de klok in, dan zoeken we eerste de Lek op en zette koers richting Lekkerkerk. Over de dijk, langs het water. Voel de vrijheid. In Schoonhoven zin in een Coppie Koffie? Zoek dan het koffietentje Fausto eens op in Schoonhoven. De terugweg is op papier wellicht wat saai, maar zeker met westenwind ben je blij als je weer bij Krimpen aan de IJssel bent. En bij oostenwind ben je blij dat je rustig uit kun bollen terug naar Rotterdam. Voor wat afwisseling kun je na Bergambacht een lusje maken richting Berkenwoude en Loet.

Je startlocatie

De start is in Kralingen in Rotterdam. Voor of na de route een kopje koffie? Probeer Man Met Bril Koffie in Rotterdam! De route kun je ook zeker vanuit andere punten opstarten. Let wel dat misschien je navigatie na het “officiële” startpunt even opnieuw de route moet inladen.

Deze route fietsen? Download je gpx hier!

Met een maand- of jaarabonnement kun je elke maand nieuwe routes downloaden. Heb je liever losse routes? Je kunt ze ook los aanschaffen zonder een profiel aan te maken.

Fiets deze route

Je kan de route pas beoordelen wanneer je deze hebt gedownload

Download route

Beoordeel deze route

Aantal sterren:

Deze route heb je al beoordeeld.

Aantal sterren:

Beoordeling aanpassen

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.