Klimmen in de prachtige natuur


De mooiste fietsroutes over de Sallandse Heuvelrug? Zoek niet verder! Rondom de Sallandse Heuvelrug vind je de mooiste routes voor wielrenners. Ontdek de Sallandse Heuvelrug met een handige gpx voor de navigatie. Op de routepagina’s vind je meer informatie over de routes.

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug ligt in de provincie Overijssel tussen Hellendoorn en Holten in. Het heide gebied van de Sallandse Heuvelrug is één van de grootste aaneengesloten gebieden van Europa. Het is ook één van de gebieden in de Nederland met hoogteverschil. Hierdoor heb je glooiende paden en steile klimmen. Het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is een erg populair gebied bij wandelaars, mountainbikers en natuurlijk wielrenners. Bos, heide, hoogteverschil, het lijkt wel vakantie! Ook rondom de Sallandse Heuvelrug is te merken dat het gebied omhoog gestuwd is. Zo kun je klimmen bij Hellendoorn, Nijverdal, de Lemeleberg en Luttenberg. Het gebied is een walhalla voor de wielrenner. De lokale fietser vind je hier dan ook regelmatig.


Wielrenners en sporters zijn hier genoeg te vinden! Wat denk je van Rob Harmeling (geborgen te Hellendoorn) of Mark Tuitert (geboren in Holten)? Theo de Rooy (geboren te Harmelen) woont tegenwoordig in Holten aan de voet van de Heuvelrug. Hij is medeverantwoordelijk voor het uitzetten van verschillende fietstochten in deze omgeving. De Sallandse Heuvelrug en Holten staan ook bekend om het jaarlijkse triatlon evenement. Een feest voor deelnemers en bezoekers.

20190409_143740-0-0-0-0-1606212404

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.