Hoe kom ik aan de routes?

In het routeoverzicht kun je door alle routes scrollen (150 routes, ruim 12.000km and counting!) en met de filters de route vinden die bij jou past. Dan klik op je op 'fiets deze route' en wordt hij automatisch gedownload als je bent ingelogd en een abonnement hebt. Er komen het hele jaar door steeds weer nieuwe routes bij. Maak een account aan en word lid!

Bij Racefietsroutes.nl heb je een maandabonnement voor €3,99 per maand. Zo kun je 15 routes downloaden en elke maand opzeggen. Liever in één keer een jaarabonnement? Die is er voor €29,99 per jaar en je kunt maximaal 100 routes downloaden. De wintermaanden krijg je dan van ons cadeau! Als je liever nergens aan vastzit, geen account wil aanmaken en gewoon soms een route wil downloaden, kun je losse routes aanschaffen voor €2,99.  Word lid!Waarom betalen voor een gpx bestand?

Laten we eerlijk zijn, je betaalt natuurlijk niet voor het gpx bestand! Je betaalt ons een klein bedrag (per maand of per jaar) zodat wij de routes kunnen blijven optimaliseren, nieuwe routes kunnen toevoegen en jou van de beste informatie bij de beste route kunnen blijven voorzien. Wij zijn jouw racefietsmaatje die alles al heeft uitgezocht over de route! Onbetaalbaar eigenlijk!Wat heeft de community te bieden?

De community kiest welke routes op de website mogen blijven. Door middel van ratings en reviews kun je zelf aangeven welke routes jouw favoriet zijn, en welke je niet geschikt vond. Routes die het laagst scoren, halen we uit het routeoverzicht. Zo houden we de kwaliteit hoog!

Maak je zelf wel eens routes in met bijvoorbeeld Strava of Komoot? In de community van Racefietsroute.nl kunnen leden vanaf het voorjaar hun eigen routes uploaden. Zo kunnen we op een hoog tempo de database vergroten en elkaar onze favoriete rondes laten zien.Hoe zorgen jullie voor de beste routes?

Elke route voldoet aan een uitgebreide lijst van criteria. Hier lees je alles over de 10 geboden van een routebouwer! Als een route eenmaal beschikbaar is gemaakt, kunnen gebruikers na het fietsen een review en rating achterlaten. Blijkt dat een route steevast een slechte beoordeling krijgt, dan moet hij eraan geloven! Routes die door gebruikers zelf als niet goed genoeg worden beschouwd, halen we gelijk van de website af. Zo draagt de community bij aan het hoog houden van de kwaliteit!Wat zijn de aankomende ontwikkelingen?

We krijgen keer op keer allerlei inspiratie als we buiten fietsen, en daarnaast nog super veel goede ideeën van jullie! Ik snap dat je wilt weten wat de ontwikkelingen zijn. Die kun jij bij ons inzien op onze ontwikkelbord. En wat nog leuker is... je kunt zelfs stemmen of welke ideeën jij tof vindt. Check onze ontwikkelingen hier.Kan ik helpen met het ontwikkelen van routes?

En of dat kan! Als je het tof vind nu al deel uit te maken van onze Routebouwers, vul dan het contactformulier in. In het voorjaar komen we met iets nieuws: dan kan iedereen met een profiel zijn eigen .gpx-bestanden toevoegen. Nu kun je al een route uploaden via de route upload pagina.

 Terug naar het vragenoverzicht 

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.