Hoe gebruik ik een gpx bestand?

Uitprinten en uit je hoofd leren. Nee joh, dat is niet meer van deze tijd. Bestanden zijn te downloaden in .gpx-format. Elke fietsnavigatie (waaronder Garmin, Wahoo en Mio) kan deze bestanden aflezen. Er zijn ook apps waarmee je routes kunt uploaden en fietsen.

De meeste racefietsers gebruiken een fietsnavigatie. Hoe je de .gpx-bestanden van je computer overzet? Je leest het hier:
gpx overzetten van je computer naar je Garmin
gpx overzetten van je computer naar je Wahoo
gpx overzetten van je computer naar je Sigma
gpx overzetten van je computer naar je MioKan ik de routes ook gebruiken met mijn Smartphone?

Goede vraag! Ons team zet in deze blog een aantal opties voor je op een rij!Mijn download is een .xml en geen .gpx, wat moet ik doen?

Dit probleem hebben we vaker gehoord en we werken aan een oplossing. Over het algemeen heeft dit te maken met de instellingen van het device (laptop/smartphone) en/of browser (Edge, Chrome, Firefox) te maken. Wel vervelend voor jou! Wat je kan doen is de route niet direct downloaden door op de knop te drukken, maar via je rechtermuisknop te drukken op opslaan als... en dan als extensie .gpx te kiezen of zelfs neer te zetten. Mocht dit niet werken, dan adviseren wij je het via een andere browser te proberen. Ook mag je via de chat of de contactpagina altijd de ploegleiders om hulp vragen. Je krijgt zo snel als voor ons mogelijk is het bestand via de mail gestuurd.Hoe draai je een route (of gpx bestand) om?

Wij bieden dit momenteel nog niet aan. Routes worden op een bepaalde manier opgeslagen in een gpx bestand. Heel simpel, de volgorde van de gps coördinaten. Routes worden aangeboden een bepaalde kant op door een gebruiker of door ons, omdat wij denken dat dit de mooiste kant is. Wil je hem toch andersom fietsen? Kun je de gpx omdraaien. Je kunt hier bijvoorbeeld programma’s gebruiken die bij de navigatie worden geleverd (zoals Connect van Garmin). Maar er zijn ook sites die dit aanbieden. Wij zouden zeggen google even op invert gpx of convert gpx en je krijgt een aantal aanbieders.Kun je ook het startpunt aanpassen bij een gpx?

Op dit moment kan dat nog niet op onze site. Het is ook niet nodig. Bijna alle navigatie apparaten pakken de route op zodra je er op zit. Je hebt wel kans dat als je langs het originele start/finish punt komt dat de route begeleiding even uitschakelt. Het beste kun je de route dan even weer aanzetten. Mocht je toch het startpunt willen aanpassen? Dan adviseren wij voor nu om het bestand te downloaden en te uploaden via een routebouwer en aan de slag te gaan.Terug naar het vragenoverzicht

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.