Geplaatst door Team RFR op woensdag 19 juni

Kan ik de routes ook op mijn smartphone gebruiken?

Geen high-tech fietsnavigatie? Geen probleem. Je kunt de .gpx-bestanden via je mobiel downloaden en vervolgens gebruiken in een app die dit bestandstype kan uitlezen. Hier beschrijven we de favoriete apps van het team!

Onze favoriete apps

Voor de beginnende wielrenner kan het de eerste periode lastig zijn om, spreekwoordelijk, zijn of haar weg te vinden. Niet iedereen heeft direct de beschikking over een (vrij duur) navigatieapparatuur. Tegenwoordig heeft iedereen wel de beschikking over een smartphone. Om die reden willen wij jou graag op weg helpen. Er is speciaal voor jou een drietal Apps in kaart gebracht. Deze Apps kunnen gebruikt worden om je GPX bestanden te importen. Na het importen van je GPX bestand navigeert de App je door je route.


GAIA GPS

Gaia GPS is één van de meest gebruiksvriendelijke Apps. Je kan nadat je de App gedownload hebt eenvoudig je GPX importeren. Je hebt weinig voorkennis nodig. Het gebruik van de App spreekt voor zich.

Extra informatie:

  • Gratis
  • Android en IOS

GPX VIEWER

GPX Viewer is een App waarbij de GPX als route op een Google Maps kaart wordt weergegeven. GPX viewer bevat heel veel route informatie. De App is zeer gebruiksvriendelijk. De navigatie is zo ontworpen dat routes snel worden gevisualiseerd op kaart.

Extra informatie:

  • Gratis
  • Android en IOS

OSMAND

OsmAnd (OSM Automated Navigation Directions) is een navigatieapp waarmee je eenvoudig je eigen GPX bestanden kan importeren. Nadat je de App hebt gedownload, kan je via ‘plan a route’ je GPX importeren. Voor het eerste gebruik is de App vrij lastig. Door de opgebouwde gebruikservaring wordt het steeds makkelijker om gebruik te maken van OsmAnd.

Extra informatie:

  • Gratis
  • Android en IOS


Wat gebruik jij op je smartphone?

Maak jij voor de navigatie op je telefoon gebruik van een andere App? Help dan jouw mede wielrenner op weg en laat ons weten van welke App jij gebruik maakt! Mail ons via ploegleiders@racefietsroute.nl 

Kies je abonnement!

Deel dit artikel via:

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.