Geplaatst door op maandag 27 mei

Er is een nieuwe podcast beschikbaar... en wát voor een! Een podcast met onze eigen en enige echte Fleur. Samen met Marijn de Vries neemt Fleur de beginnende wielrenner mee langs alle "100 en 1 vragen" die je hebt als je begint wielrennen, of al een poosje bezig bent met wielrennen.

foto%20site%20fleur2

#FleurGaatFietsen

Kun je nog herinneren dat Fleur begon met fietsen? Ambitieus, maar ook realistisch. De afgelopen maanden heeft ze links en rechts een flink aantal tips gehad van Marijn en Peter. Na een weekend op pad te zijn geweest met Ride Along ontstond het idee voor de podcast. 

"Mijn fiets kreeg ik afgelopen oktober, dus ik ben begonnen met fietsen in de winter" vertelt Fleur. "Sowieso niet het meest aanlokkelijke seizoen om te starten, maar als ik op de fiets zat dan deed ik eigenlijk maar gewoon wat... mijn eerste ritten kan ik dan ook samenvatten als een beetje afzien, veel acrobatische toeren en altijd blijven lachen." Toen de temperaturen opliepen, groeide ook het enthousiasme voor het fietsen, vertelt ze verder. 

"Ik heb ook regelmatig gefietst met Marijn en Peter en als het even kon vuurde ik al mijn vragen af op hen. En wat blijkt? Hier loopt iedere (beginnend) wielrenner tegenaan."


 


Over Marijn

"Met Marijn heb ik vanaf het begin af aan een goede klik. Ze heeft veel ervaring, juist ook met beginners, en ze is niet bang om je direct te corrigeren waar nodig. Dat maakt het fietsen met haar heel leerzaam. Samen kwamen we op het idee om de podcast te doen, zodat meer fietsers hier profijt van hebben.

Eerder heeft Marijn samen met Nynke de Jong hier al een boek over geschreven speciaal voor de vrouw: Vrouw & Fiets. We kwamen er echter achter dat veel van de vragen voor mannen hetzelfde zijn en dat de meeste podcast over wielrennen gemaakt worden door mannen die graag heel lang over fietsen praten." Dat laatste zegt Fleur met een knipoog. Er is wel bewust voor gekozen om de afleveringen van Stap Op! Podcast wat korter te houden (15 à 20 minuten). "We proberen elk onderwerp apart aandacht te geven, zodat je ook gericht kan luisteren naar de onderwerpen die voor jou relevant zijn."

site%20foto%20Marijn2a
stap-op-de-podcast-logo-met-kader2

Nu te beluisteren

De Stap Op! Podcast is vanaf nu te beluisteren via je favoriete podcast app. Zo kun je deze vinden bij bijvoorbeeld Spotify of in de Google Podcast app. Elke twee tot drie weken verschijn er een nieuwe aflevering. Volg ons op sociale media om altijd op de hoogte te bljiven van de nieuwe afleveringen.  Ook zijn we benieuwd naar jouw vragen en verhalen!


Volg Stap Op! op Instagram

Volg Stap Op! op Twitter

Naar de website

Beluister nu aflevering 1

Deel dit artikel via:

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.