Geplaatst door Fleur op donderdag 25 juli

#1: Wie is Fleur?

Op een ochtend werd ik wakker en dacht; ik ga racefietsen! Zo begon het racefietsavontuur waarschijnlijk voor niemand en voor mij dus ook niet. Vaak denk je er al een tijdje over na, voordat je de knoop doorhakt. Zo ik ook. Al een aantal maanden werk ik samen met Peter aan Racefietsroute.nl en na vele gesprekken met echte racefietsers realiseerde ik me dat het zo niet langer kon. Als Peter met al zijn passie verhaling en ervaringen deelt met andere racefietsers, dan zit je als niet-fietser snel aan de zijlijn. Die rol past niet bij me, dus ik wil het zelf ook ervaren. Kortom; als ik er zelf over mee wil praten, dan zal ik zelf ook op de racefiets moeten stappen! Daarnaast is het enthousiasme van racefietsers om mij heen echt aanstekelijk. Ook zie ik vaak foto’s of lees ik verhalen van fietsers onderweg. Het lijkt me fantastisch om zelf ook op de racefiets te zitten en het zelf te ervaren.

Het begin is nu, de komende tijd ga ik jullie meenemen in mijn ervaringen over hoe het is om te beginnen met racefietsen. Ik heb nog niets, dus alle opties zijn nog open.  


Mijn vertrekpunt

Een voorliefde voor racefietsen is er zeker. Nog steeds bijkomende van de jetlag doordat de Tour de France nu ineens in september is, heb ik inmiddels veel vrienden en bekenden om mij heen die vaak op de racefiets zitten. Maar momenteel kom ik zelf nog niet verder dan een caferacer. Ik begin echt op nul. Ik zie dat als voordeel, gezien ik nu helemaal de vrijheid heb om me te verdiepen in de mogelijkheden en op basis daarvan de juiste keuze maken. 

Goed om te weten dat ik nu niet helemaal stil zit. Ik ben regelmatig in het bos te vinden waar ik aan het hardlopen ben. Vaak vergezeld door mijn hond Bentley.


Wat je kunt verwachten

Goede vraag, want ik heb geen idee wat ik onderweg allemaal tegen ga komen. Mijn ervaringen deel ik met jullie. Voor nu kun je in ieder geval de volgende onderwerpen verwachten:

  • Hoe kies en koop je de juiste fiets?

  • Hoe kies je de juiste kleding en accessoires?

  • Hoe maak je een trainingsschema als beginnend racefietser?

  • Hoe train je voor een bepaald doel?

  • Hoe houd je jezelf veilig in het verkeer als je op de racefiets zit?

En vast nog vele andere onderwerpen. Houd onze social media (Instagram en LinkedIn) in de gaten voor updates over Fleur gaat fietsen! 


Mijn doel

Peter eruit fietsen op de 100 km. Dus Peter, maak je borst maar nat! 

Grapje, waarschijnlijk ben ik dan nog wel een paar jaar zoet met trainen. Laten we beginnen met het toewerken naar 100 km kunnen fietsen op de racefiets. 

Als je ook begint met racefietsen, laat het me weten!  Graag kom ik met je in contact om zo ervaringen uit te kunnen wisselen. Ben je al een ervaren fietser en heb je goede tips voor me? Stuur me een mailtje op fleur@racefietsroute.nl of gebruik #fleurgaatfietsen op social media!
Deel dit artikel via:

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.