Geplaatst door op maandag 24 juni

In de Week van Peter neemt Peter  je wekelijks mee in zijn wereld als racefietser, routebouwer, vader en ondernemer. De wereld bekeken door de fietsbril.

Het zijn rare tijden, dat moge duidelijk zijn. Het lijkt de afgelopen weken soms wel of het hele land zich al discussiërend over de coronamaatregelen door de coronaperiode heen probeert te worstelen. Het lijkt soms wel of iedereen die discussie nodig heeft om zijn eigen frustraties te uiten. Het lijkt wel of iedereen op is van de zenuwen, en niet alleen omdat de Sint weer in het land is. Probeer dan maar eens de wereld te beschouwen vanachter de fietsbril.

Coronamoeheid

Deze week kwam ik – gelukkig – ook aan de praat met redelijk veel mensen die niet voldoen aan de bovenstaande omschrijving. Zij waren wel gefrustreerd, over die eindeloze discussies. Gefrustreerd over zoveel frustratie en zinloze vergelijkingen, polarisatie onder je neus zien gebeuren terwijl je er zelf niets mee van doen wil hebben is frustrerend. Ik merk dat we massaal moe zijn. Moe van de discussies, maar ook moe van het virus, de maatregelen, de beperking. En dan is het ook nog vroeg donker, en ook nog bijna winter, en ook nog bijna koud. De coronamoeheid slaat toe.

Daar ga ik met mijn blogje – notabene op black Friday – uiteraard niets aan veranderen. Ik hoor echter wel om mij heen dat het aantal momenten dat er gesport / bewogen wordt aan het dalen is. Mede vanwege die moeheid en de tijd van het jaar. Naast dat ik het heel goed begrijp, schrik ik er van. Als ervaringsdeskundige kan ik je verzekeren dat juist in tijden als dit het bewegen je enorm kan helpen. Dus deze week geen uitgebreide blog, maar een tip: beweeg, en beweeg zeker als je moe bent over alle discussies.

Tip van de week

Hierbij moet je de lat vooral niet te hoog leggen. De eerste drempel over is waarschijnlijk de meest lastige, dus maak die zo laag mogelijk. Leg je zelf dus geen doel op qua wat je moet bereiken (bijvoorbeeld minimaal 3x 2u fietsen in de week), maar geef je zelf tot doel om naar buiten te gaan. En mocht je echt nog veel tegenzin voelen en echt geen motivatie vinden….een gouden tip die ik ooit gehad heb van een gedragspsycholoog: trek in ieder geval je fietskleren / wandelschoenen / hardloopschoenen aan. Maak de eerste routineachtige taak tot doel en kijk of er toch niet iets van motivatie komt. En weet je? 9 van de 10 keer werkt dit voor mij perfect. En die 10de keer? Die gun ik mijzelf dan echt om weer terug te ploffen op de bank. En zonder enige moeite denk ik dan: ik heb het in ieder geval geprobeerd. Winst? 90% van de keren beweeg ik wel.

05%20coronamoeheid

En ze leefde nog lang en gelukkig...

En mensen die bewegen zijn gelukkiger, dat moet wel. En gelukkigere mensen, maken minder ruzie, dat moet toch ook wel waar zijn? En minder discussie. En minder gezeur over corona. We zitten er met zijn allen in, dat is nu eenmaal zo en dat blijft zo. Laten we massaal gaan voor corona(mentaal)fit in plaats van corona(gefrustreerd)vet. Dus gooi die smartphone even aan de kant en beweeg. Je kunt het!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Als eerste op de hoogte van de nieuwste routes, de nieuwe mogelijkheden van de site en leukste voordelen? Schrijf je in voor de nieuwsupdates van de ploegleiders van Racefietsroutes.nl!

Deel dit artikel via:

Maak gratis een
account aan!

Wachtwoord opnieuw instellen

Vul hieronder je e-mail adres in. Wij sturen je een code toe waarmee je een nieuw wachtwoord kan kiezen.